Tietäjät tietää on uusi koko perheen tietovisailuohjelma, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty!

Roopse Salmisen juontamassa kutkuttavan hauskassa tietovisassa kolme tavallista suomalaista kisailee kasvavasta rahapotista. Potin saavuttamisessa heitä auttaa seitsemän julkisuudesta tuttua henkilöä. Jokainen julkkis eli tietäjä, on tuonut kisaan oman kategoriansa. Valtava pyörä arpoo, kenet kilpailija saa avukseen kysymyksessä. Tuurilla ja sattumalla on pelissä valtava merkitys!

Kilpailijat istuvat ensin kilpailijapyörässä, joka arpoo, kuka pääsee tietäjäpyörään vastamaan kysymyksiin ja kasvattamaan kokonaispottia. Valtavassa tietäjäpyörässä kilpailijaa odottaa seitsemän julkisuudesta tuttua tietäjää, jotka ovat valmiita auttamaan kilpailijaa parhaansa mukaan. Silloin kun joutuvat vastaamaan kysymykseen aiheesta, josta heillä ei ole harmainta aavistustakaan. 

Kun kysymykseen vastataan oikein, potti kasvaa. Vääristä vastauksista taas joutuu takaisin kilpailijapyörään, joka arpoo seuraavan kisaajan peliin. Se voi olla kuka tahansa - ehkä juuri väärin vastannut pääsee koittamaan onnea uudestaan. 

Vain yksi kilpailijoista voi voittaa potin itselleen, joten eiköhän laiteta tietäjä pyörimään!

Ohjelma perustuu englantilaiseen formaattiin The Wheel.